Skip to content

Öppet hus på Elmia

augusti 9, 2010

I helgen har mässan Öppet hus ägt rum på Elmia här i Jönköping. Det är en fackmässa för heminredning, present och blomsterhandel med ca 30 utställare.  Nu var det dags att ställa om sig från sommarens alla färger till hösten och vinterns mer dova och nedtonade. 

De färger som dominerade var vitt, naturfärger så som beige, sand, brunt och de lite murriga gröna. Materialen var mycket glas, trä, betong, zink, metall och rostigt stål. Även om det enkla och stilrena alltid har en stor plats, tycker jag  ändå att det dominerades av romantiskt vintage, med mycket trä, spets,  blommönster, hjärtan, änglar och kunga- och prinsesskronor i alla former. Även det orientaliska,  i form av mycket ljuslyktor i alla dess storlekar att hänga i fönster eller stå på bord eller trappa.

Julen var ju en dominerande del av de olika montrarna. Mycket vitt, svart, silver och glitter i form av hjärtan, granar, stjärnor, änglar och övrigt dekorationsmaterial. Självklart fanns det  även mycket av den klassiska röda julen, tex tomtar och skyltar med god jul i alla olika utföranden.

 

 

 

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: