Skip to content

Formex

augusti 16, 2010

Formex anordnas två gånger om året och är en branschmässa inom present-, hemtextil- och inredningsbranschen. Nu var det 50-års jubileum och trendtemat för hösten var Happy!

Genom temat Happy ville de olika utställarna tillsammans visa att vi går mot mer optimistiska tider, en livsstil där vi gör saker tillsammans. Nu ska man inte längre styla sitt hem utan inreda enkelt och blanda gammalt, nytt och hemgjort. En mer avslappnad stil helt enkelt, vilket jag själv tycker är helt rätt! Satsa på det du gillar i en härlig mix.
I färgväg gäller pastelliga 50-talsfärger tillsammans med några starkare färger. Småmönstrat, rutigt, randigt, blommigt och en bas av gråa nyanser.På blomstersidan var det lingarnet i alla olika färger det dekorationsmaterialet som dominerade, ett kul sätt att piffa till blommorna!
För övrigt fortsatte den romantiska vintagen eller ”cosy vintage” att dominera i montrarna. Så nu har vi en mysig och ombonad höst/vinter att se fram emot. Där vi själva bestämmer hur vi vill ha det i hemmet genom att behålla gamla favoriter och piffa till med lite nytt! Ni som vill hålla kvar i sommaren och överleva den mörka period vi snart går in i, glöm inte blommorna i inredningen. Härliga och fräscha kruk- och snittblommor piggar upp i mörkret!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: