Skip to content

Pelargon tider…

maj 10, 2011

Pelargonen är för många en favoritblomma så här års. En väldigt tacksam krukväxt som blommar hela sommaren och framförallt älskar solen! Det finns ju många olika sorter och färger att välja på, eller så sätter man sticklingar och följer tillväxten.
Däremot att baka en kaka med Pelargon som ingrediens är kanske inte så många som testat! 

 Kakan
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Färska blad av doftpelargon

Glasyr
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk vatten
Karamellfärg matchande blommans färg

Garnering
Blad och blommor av doft- eller änglapelargon

Vispa grädden, rör ner sockret försiktigt. Tillsätt ägget och rör sedan ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i smeten. Grädda i 175 grader ca 20 min. När kakan är kall kan du breda ut glasyren och när den svalnat dekorera med blommor och blad.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: